Detalii Amandine
Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.
Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua. Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.
La sfarsit adaugam esenta de rom . Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).
La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit. Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina. Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.
Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.
Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava laMod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.
Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua. Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.
La sfarsit adaugam esenta de rom . Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).
La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit. Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina. Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.
Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.
Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la