Rulada de biscuiti cu nuca de cocos nu este un desert foarte aspectuos, insa are cateva calitati de necontestat: este o reteta ieftina si foarte simplu de preparat. Dar punctul forte al retetei il constituie faptul ca rulada nu necesita coacere, aspect deloc de neglijat in zilele calduroase de vara (simplitatea si lipsa cuptorului o face sa poata fi preparata chiar si de catre un copil). Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Pentru foaia ruladei de biscuiti avem nevoie de niste biscuiti simpli si ieftini (asa numitii biscuiti populari) pe care ii maruntim cu ajutorul unui sucitor. Pentru a nu face prea multa mizerie in bucatarie, punem cativa biscuiti intr-o punga rezistenta sau intr-un prosop de bucatarie curat si ii presam/ strivim cu sucitorul, cu o sticla sau cu orice altceva credem ca ne-ar putea ajuta. Dupa ce ii maruntim fin, repetam procedeul pana cand terminam de faramitat toti biscuitii. Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Pe masura ce-i maruntim, punem biscuitii intr-un vas incapator, iar la sfarsit adaugam cele trei linguri de cacao si amestecam foarte bine (daca dorim ca rulada din biscuiti cu cocos sa fie mai aromata, adaugam si cateva lingurite cu esenta preferata). Dupa aceea turnam 400 ml de lapte, insa indicat ar fi sa nu punem tot laptele - cel mai bine este sa il adaugam treptat, pentru a fi siguri ca nu ne iese prea moale compozitia foii de rulada. n-ar fi rau nici sa avem putin lapte de rezerva, asta pentru cazul in care compozitia este rigida si nu se poate intinde cu usurinta. In mod normal, n-ar trebui sa fim nevoiti sa jonglam cu cantitatea de lapte, dar cum calitatea biscuitilor difera de la un producator la altul, am zis ca nu strica daca ofer si solutia, preventiv. Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Incorporam bine toate ingredientele si intindem o folie de plastic pe blatul bucatariei. Asezam compozitia in mijlocul foliei si o intindem cu ajutorul degetelor pana cand formam o foaie sau acoperim compozitia cu o alta folie si o intindem cu ajutorul sucitorului (fiecare poate proceda asa cum ii vine mai la indemana, important este ca la final sa obtinem o foaie). Crema de cocos a ruladei. Amestecam foarte bine un pachet de unt (200 g) cu 200 g de zahar pudra si cu 100 g de nuca de cocos rasa. Trebuie doar sa respectam doua conditii: sa folosim neaparat zahar pudra (datorita faptului ca cel tos se topeste foarte greu) si untul sa fie la temperatura camerei in momentul in care facem rulada (sa nu fie proaspat scos din frigider). Pentru un plus de aroma, putem folosi zahar pudra vanilinat sau putina esenta. Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Punem crema rezultata peste foaia de biscuiti, o intindem uniform si apoi o rulam cu ajutorul foliei pe care este asezata. Strangem rulada foarte bine la capete si, inainte de a o taia, o tinem cateva ore in frigider (nu in congelator!). Eu am impartit aluatul foii si crema in doua parti, formand astfel doua rulade cu lungimea de circa 30 cm fiecare (pentru a-mi incapea mai usor in frigider).

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos nu este un desert foarte aspectuos, insa are cateva calitati de necontestat: este o reteta ieftina si foarte simplu de preparat. Dar punctul forte al retetei il constituie faptul ca rulada nu necesita coacere, aspect deloc de neglijat in zilele calduroase de vara (simplitatea si lipsa cuptorului o face sa poata fi preparata chiar si de catre un copil). Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Pentru foaia ruladei de biscuiti avem nevoie de niste biscuiti simpli si ieftini (asa numitii biscuiti populari) pe care ii maruntim cu ajutorul unui sucitor. Pentru a nu face prea multa mizerie in bucatarie, punem cativa biscuiti intr-o punga rezistenta sau intr-un prosop de bucatarie curat si ii presam/ strivim cu sucitorul, cu o sticla sau cu orice altceva credem ca ne-ar putea ajuta. Dupa ce ii maruntim fin, repetam procedeul pana cand terminam de faramitat toti biscuitii. Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Pe masura ce-i maruntim, punem biscuitii intr-un vas incapator, iar la sfarsit adaugam cele trei linguri de cacao si amestecam foarte bine (daca dorim ca rulada din biscuiti cu cocos sa fie mai aromata, adaugam si cateva lingurite cu esenta preferata). Dupa aceea turnam 400 ml de lapte, insa indicat ar fi sa nu punem tot laptele - cel mai bine este sa il adaugam treptat, pentru a fi siguri ca nu ne iese prea moale compozitia foii de rulada. n-ar fi rau nici sa avem putin lapte de rezerva, asta pentru cazul in care compozitia este rigida si nu se poate intinde cu usurinta. In mod normal, n-ar trebui sa fim nevoiti sa jonglam cu cantitatea de lapte, dar cum calitatea biscuitilor difera de la un producator la altul, am zis ca nu strica daca ofer si solutia, preventiv. Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Incorporam bine toate ingredientele si intindem o folie de plastic pe blatul bucatariei. Asezam compozitia in mijlocul foliei si o intindem cu ajutorul degetelor pana cand formam o foaie sau acoperim compozitia cu o alta folie si o intindem cu ajutorul sucitorului (fiecare poate proceda asa cum ii vine mai la indemana, important este ca la final sa obtinem o foaie). Crema de cocos a ruladei. Amestecam foarte bine un pachet de unt (200 g) cu 200 g de zahar pudra si cu 100 g de nuca de cocos rasa. Trebuie doar sa respectam doua conditii: sa folosim neaparat zahar pudra (datorita faptului ca cel tos se topeste foarte greu) si untul sa fie la temperatura camerei in momentul in care facem rulada (sa nu fie proaspat scos din frigider). Pentru un plus de aroma, putem folosi zahar pudra vanilinat sau putina esenta. Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Rulada din biscuiti cu cocos preparare reteta Punem crema rezultata peste foaia de biscuiti, o intindem uniform si apoi o rulam cu ajutorul foliei pe care este asezata. Strangem rulada foarte bine la capete si, inainte de a o taia, o tinem cateva ore in frigider (nu in congelator!). Eu am impartit aluatul foii si crema in doua parti, formand astfel doua rulade cu lungimea de circa 30 cm fiecare (pentru a-mi incapea mai usor in frigider).