Candva intr-o anume toamna,vecina mea Kati -unguroaica mi-a impartasit aceasta reteta .

Eu avida de combinatii interesante am prestat reteta cu avant pioneresc !! Timpul a trecut si interesul meu pentru borcanul respectiv a scazut . Toamna aceasta mi-am zis, hai sa-l deschid . Surpriza a fost de proportii asa gogosari deliciosi nu am mancat niciodata, iar prunele .... prea bune, conopida ..... Am pus muratura intr-o strachina, bineinteles verde, sa o lovesc la corazon pe tanti Kati, si am i-am sunat la usa . Am rugat-o sa-mi reaminteasca reteta doar din 2007 trecuse ceva timp iar eu nu am tinere de minte . P.s. Aceasta este povestea gogosarului unguresc cu prune . Cred ca este bun de mancat si mai repede de 4 ani [ hi-hi]. Mi se pare incredibil ca sunt gustosi si comestibili dupa atata timp tinand cont ca nu am folosit conservant .

Puneti la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea, piperul,semintele de mustar si foile de dafin . Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi. In zeama fierbinte opariti buchetele mici de conopida si gogosarii .

Spalati prunele .

Fiecare gogosar se umple cu un buchetel de conopida si prune cate incap.

Se cladesc gogosarii intr-un borcan curat de 3 l. Se toarna zeama iar deasupra se pun frunzulite de visin .

Infiletati capacul si dunstuiti 5 min intr-o oala cu apa .

Alegeti prune mici din soiul,,bistrite care sunt foarte parfumate si au un sambure care se desprinde usor . Frunzele de visin sau de coacaz ajuta la conservarea muraturilor le ajuta sa nu se inmoaie si le dau un gust mai bun, mai . Dupa o,, dezbatere publica cu mai multe gospodine am preluat din zbor informatia ca si visinile murate sunt foarte bune .deci pe anul viitor o muratura cu visine !!!