Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, apoi esenta de rom, praful de copt stins si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 min. Facem testul cu scobitoarea. Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu siropul de capsuni, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca bine batuta. Mousse de ciocolata neagra: Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 50 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu 100 ml frisca bine batuta. Mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata alba, se prepara la fel ca cel de ciocolata neagra. Asamblarea tortului: Forma in care am copt blatul se imbraca cu folie alimentara (sau o punga de plastic) si se toarna primul strat de mousse cu ciocolata alba si sirop de capsuni Se niveleaza bine si se da tava zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra. Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul cu ciocolata neagra, nivelam bine si dam tava din nou la congelator pentru zece minute. Procedam la fel si cu mouuse-ul de ciocolata cu lapte. Dupa ce turnam stratul de mousse cu ciocolata alba, asezam si blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu cateva linguri de cafea. Forma o dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara. Tortul se imbraca cu frisca (sau nu) si se orneaza dupa imaginatie.

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, apoi esenta de rom, praful de copt stins si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 min. Facem testul cu scobitoarea. Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu siropul de capsuni, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca bine batuta. Mousse de ciocolata neagra: Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 50 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu 100 ml frisca bine batuta. Mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata alba, se prepara la fel ca cel de ciocolata neagra. Asamblarea tortului: Forma in care am copt blatul se imbraca cu folie alimentara (sau o punga de plastic) si se toarna primul strat de mousse cu ciocolata alba si sirop de capsuni Se niveleaza bine si se da tava zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra. Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul cu ciocolata neagra, nivelam bine si dam tava din nou la congelator pentru zece minute. Procedam la fel si cu mouuse-ul de ciocolata cu lapte. Dupa ce turnam stratul de mousse cu ciocolata alba, asezam si blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu cateva linguri de cafea. Forma o dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara. Tortul se imbraca cu frisca (sau nu) si se orneaza dupa imaginatie.