Detalii Cornuri Bratislava
Eu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul. In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si m-am apucat de umplutura. Am macinat o cana nuci. Am adaugat 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si am amestecat. Am adaugat un pic de apa cat sa pot obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Am dat deoparte. Cand aluatul a fost gata, l-am taiat in bucatele mici si am format bile din aluat; am intins la dimensiunea unei palme, am pus 1-2 lingurite de umplutura si am intins-o, apoi am rulat aluatul si am indoit marginile. Am umplut o parte cu nuca si cacao, o parte cu rahat si o parte cu gem de macese. Le-am asezat intr-o tava de copt. Am spart un ou si am separat albusul de galbenus. Am uns cornurile intai cu galbenus, am asteptat sa se usuce, apoi le-am uns cu albus si le-am pus la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute. Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate. Le-am scos pe un gratar, le-am lasat sa se raceasca un pic numai si am muscat dintr-un corn asa cald si pufos.
Eu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul. In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si m-am apucat de umplutura. Am macinat o cana nuci. Am adaugat 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si am amestecat. Am adaugat un pic de apa cat sa pot obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Am dat deoparte. Cand aluatul a fost gata, l-am taiat in bucatele mici si am format bile din aluat; am intins la dimensiunea unei palme, am pus 1-2 lingurite de umplutura si am intins-o, apoi am rulat aluatul si am indoit marginile. Am umplut o parte cu nuca si cacao, o parte cu rahat si o parte cu gem de macese. Le-am asezat intr-o tava de copt. Am spart un ou si am separat albusul de galbenus. Am uns cornurile intai cu galbenus, am asteptat sa se usuce, apoi le-am uns cu albus si le-am pus la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute. Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate. Le-am scos pe un gratar, le-am lasat sa se raceasca un pic numai si am muscat dintr-un corn asa cald si pufos. Tipsuri: - folositi oua de tara. O sa vedeti ce aluat galben si frumos iese. - folositi unt de calitate, nu va incantati la un unt ieftin. Daca tot ingrasa, macar sa ingrase bine :)))) - daca aveti un gem foarte fluid, amestecati-l cu o lingurita de pesmet sa il mai inchegati! - aveti rabdare sa le ungeti intai cu galbenus, apoi cu albus, vor iesi aspectuoase.