Detalii Prajitura ciocolatoasa cu visine
Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul. Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte. L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet. Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma. Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa. Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia. Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute. Intre timp am pregatit crema: Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece. Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.
Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul. Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte. L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet. Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma. Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa. Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia. Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute. Intre timp am pregatit crema: Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece. Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.
Etichete:
oua,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
zahar,
fructe,
lamaie,
ciocolata,
cacao,
portocale,
visine,
prajituri