Detalii Reţetă de preparare a papanaşilor cu smântână și dulceață de vișine
Facem asa: luam un vas, punem branza, ouale, pesmetul, sarea, zaharul pudra, coaja de lamaie, esenta si omogenizam. Amestecam lingurita de praf de copt cu 1-2 linguri de faina si incorporati in compozitia de branza. Mai adaugati faina, insa nu prea mult, cu cat compozitia va fi mai moale si mai lipicioasa, papanasii vor fi mai pufosi.
Impartiti compozitia in 4 bucati egale. Se lucreaza cu mainile pline de faina, mai ales daca ati lasat compozitia moale. Din aceste bucati se rupe cate o bucatica mica, care va fi varful papanasului. Apoi se fac papanasii, facand bucatile rontunde si cu gaura in mijloc.
Se pun papanasii in ulei incins, sa fie suficient pentru a-i acoperi macar pana la jumatate.
Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se intorc. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se aseaza pe farfuria de servit, si in mijlocul papanasilor se pune gemul, deasupra se pune 1 lingura de smantana, apoi varful si peste din nou dulceata. Eu am folosit dulceata de visine .
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine Luam un vas, punem branza, ouale, pesmetul, sarea, zaharul pudra, coaja de lamaie, esenta si omogenizam. Amestecam lingurita de praf de copt cu 1-2 linguri de faina si incorporati in compozitia de branza. Mai adaugati faina, insa nu prea mult, cu cat compozitia va fi mai moale si mai lipicioasa, papanasii vor fi mai pufosi. Impartiti compozitia in 4 bucati egale. Se lucreaza cu mainile pline de faina, mai ales daca ati lasat compozitia moale. Din aceste bucati se rupe cate o bucatica mica, care va fi varful papanasului. Apoi se fac papanasii, facand bucatile rontunde si cu gaura in mijloc. Se pun papanasii in ulei incins, sa fie suficient pentru a-i acoperi macar pana la jumatate. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se intorc. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se aseaza pe farfuria de servit, si in mijlocul papanasilor se pune gemul, deasupra se pune 1 lingura de smantana, apoi varful si peste din nou dulceata. Eu am folosit dulceata de visine .
Se servesc calzi, cu smantana rece si dulceata!
Etichete:
oua,
faina,
ulei,
smantana,
branza,
zahar,
fructe,
lamaie,
visine,
papanasi,
dulceata