Sau piftie de fostul, cum o alinta sotul meu. Da, numele meu dupa primul sot a fost Curcan si poate de aceea nu prea gatesc cu aceasta carne, dar de Craciun m-am gandit ca poate vine sora mea acasa, iar cumnatul meu fiind sirian, ei nu mananca porc. In cazul asta, cea mai potrivita pentru piftie era aceasta carne.

Am curatat legumele si carnea si le-am pus la fiert cu sare, foi de dafin si boabe de piper. La foc mic, cu multa apa, fara capac, pret de vreo 4-5 ore, asa cum am fost invatata, ca pana acum nu am mai facut acest preparat. Am adunat spuma pe masura ce aparea. Intre timp am curatat si pisat usturoiul, am spalat si tocat fin patrunjelul verde. Spre sfarsit am pus gelatina la inmuiat in putina apa. Cand a fost gata, am scos carnea si legumele din supa, ceapa am aruncat-o, morcovul l-am taiai feliute, iar carnea dupa ce s-a racit, am curatat-o de pielite, oase si tendoane si am impartit-o in portii mici. In supa fierbinte am pus usturoiul pisat, am lasat putin sa-si traga aroma, apoi am strecurat de cateva ori.

Cand a fost supa calduta, am adaugat gelatina pe care am incalzit-o putin la microunde. Apoi am impartin in vase individuale de o portie morcov, carne si supa, iar deasupra am presarat patrunjel tocat. Am dat la rece sa se inchege, iar cand am servit la masa, am scos piftia din forme, partea cu patrunjel ramanand baza, iar deasupra se vedea o feliuta de morcov. Din pacate, nu am poza de prezentare.