De mult mi-am tot propus sa realizez reteta asta. Insa de fiecare data a intervenit cate ceva si am amanat. Ba nu am avut carne de vitel, ba nu am avut salvie, ba nu am avut pentru cine s-o fac. Pentru Saltimbocca alla romana exista o reteta oficial recunoscuta de asociatia Federazione Italiana Cuochi, la aceasta am recurs eu, si vreau sa v-o impartasesc si voua. Garnitura poate fi aleasa dupa voie, mi mi s-a parut ca varza de Bruxelles se potriveste foarte bine.

Batem snitelele usor, aplicam sunca, frunza de salvie si prindem totul cu o scobitoare. Prajim pe ambele parti 3- 4 minute, adaugam un pic de vin si lasam 2-3 clocote, le scoatem si le tinem la cald, in cuptor, la 60-70 de grade, pana facem sosul. In zeama ramasa de la prajit, turnam resul de vin, fierbem pana scade la jumatate si ingrosam sosul cu o bucatica de unt rece.

Varza de Bruxelles o curatam de frunzele prea verzi sau vestejite. Punem la fiert cu apa si sare, adaugam varzutele cand apa clocoteste si fierbem cam 15 -20 de minute, in asa fel incat sa se patrunda, dar sa nu fie prea moi...

Intr-o tigaie topim 20 g - un cubulet - de unt cu verdeturi si un cubulet de unt cu usturoi (daca nu aveti, adaugati in tigaie, pe langa unt, o lingurita de verdeturi tocate - marar, patrunjel - si un catel de usturoi pisat), presaram o lingurita de zahar brun, lasam un pic sa se caramelizeze, apoi scaldam varza de Bruxelles in acest sos caramelizat, si iata garnitura ideala!