Detalii Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine. Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte. A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin. Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert. Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea. Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita. Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava. Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce. Sosul: Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica. Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine. Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine. Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte. A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin. Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert. Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea. Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita. Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava. Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce. Sosul: Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica. Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine. Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!