Detalii Reţetă de preparare a papanaşilor cu Prune
Se pune branza intr-un vas, se bat ouale pe el se amesteca bine impreuna. Adaugam coaja de lamaie, cele 2 prafuri de sare si 225 gr faina. Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Prunele se tau pe jumate, se scot samburii si mijlocul il umplem cu zahar amestecat cu scortisoara. Din compozitia de mai sus luam cate o lingura, o asezam pe palma udata, punem peste pruna umpluta si apoi il inchidem, rotunjindu-l. Asa procedam pana terminam aluatul. Intr-un vas punem apa cu sare la fiert si cand aceasta da in clocot punem papanasii umpluti sa fiarba timp de 15 minute. In timpul in care papanasi fierbi intr-o tigaie pe un pic de ulei prajim pesmet la care adaugam si un pic de sare. Cand pesmetul e prajit tragem deoparte. Dupa 15 minute de fierbere scoatem papanasii din apa ii lasam cateva secunde la racorit apoi ii tavalim prin pesmetul prajit. Papanasii se pot tavali si prin nuca macinata si prajita. Se servesc calzi cu un pic de frisca lichida, smantana si se presara totul cu zahar si scortisoara. Cui nu ii plac dulci poate sa ii serveasca doar cu smantana. Papanasii se pot umple cu visine, capsuni, piersici, etc. P.
S. la ingrediente am amintit de unt, de ce? Acesti papanasi se mai pot servi in urmatorul fel, untul se topeste se stropesc papanasii cu el si apoi se presara cu zahar si scortisoara. In cazul in care alegem varianta cu stropitul cu unt fierbinte, papanasii nu ii mai tavalim prin pesmet.
Reteta de preparare a papanasilorSe pune branza intr-un vas, se bat ouale pe el se amesteca bine impreuna. Adaugam coaja de lamaie, cele 2 prafuri de sare si 225 gr faina. Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza. Prunele se tau pe jumate, se scot samburii si mijlocul il umplem cu zahar amestecat cu scortisoara. Din compozitia de mai sus luam cate o lingura, o asezam pe palma udata, punem peste pruna umpluta si apoi il inchidem, rotunjindu-l. Asa procedam pana terminam aluatul. Intr-un vas punem apa cu sare la fiert si cand aceasta da in clocot punem papanasii umpluti sa fiarba timp de 15 minute. In timpul in care papanasi fierbi intr-o tigaie pe un pic de ulei prajim pesmet la care adaugam si un pic de sare. Cand pesmetul e prajit tragem deoparte. Dupa 15 minute de fierbere scoatem papanasii din apa ii lasam cateva secunde la racorit apoi ii tavalim prin pesmetul prajit. Papanasii se pot tavali si prin nuca macinata si prajita. Se servesc calzi cu un pic de frisca lichida, smantana si se presara totul cu zahar si scortisoara. Cui nu ii plac dulci poate sa ii serveasca doar cu smantana. Papanasii se pot umple cu visine, capsuni, piersici, etc. P.
S. la ingrediente am amintit de unt, de ce? Acesti papanasi se mai pot servi in urmatorul fel, untul se topeste se stropesc papanasii cu el si apoi se presara cu zahar si scortisoara. In cazul in care alegem varianta cu stropitul cu unt fierbinte, papanasii nu ii mai tavalim prin pesmet.
Etichete:
oua,
unt,
faina,
branza,
zahar,
fructe,
lamaie,
capsuni,
visine,
papanasi,
prune,
retete vegetariene,
retete pentru copii