Detalii Prajitura racoroasa cu kiwi si nectar de caise
Ingrediente:
5 oua,
5 linguri de zahar ,
5 linguri de faina,
3 linguri de ulei,
un praf de sare,
200 ml frisca lichida,
2 linguri de smantana,
200 ml nectar de caise,
5-6 kiwi coapte,
2 plicuri( a cate 10 g bucata)de gelatina,
2 plicuri de zahar vanilat
Se prepara un blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc.
Se freaca si galbenusurile cu uleiul apoi se incoeporeaza in albusuri,se amesteca bine si se adauga si faina.
Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca 20 minute.
Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 jumatati egale Intr-o tava cu o forma dreptunghiulara reglabila se aseaza prima jumatate de blat peste care turnam frisca batuta si amestecata cu smantana,nectarul si un plic de gelatina intai hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se fixeaza deasupra a 2 a jumatate de blat peste care turnam un piureul de kiwi(curatate si date la blender) amestecat si el cu un plic de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si ap[oi topit la bain marin.
Se da prajitura la rece de seara pana a 2 a zi cand se taie in forma dorita Pofta buna!Se prepara un blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se intaresc.
Se freaca si galbenusurile cu uleiul apoi se incoeporeaza in albusuri,se amesteca bine si se adauga si faina.
Se pregateste tava de copt cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca 20 minute.
Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 jumatati egale Intr-o tava cu o forma dreptunghiulara reglabila se aseaza prima jumatate de blat peste care turnam frisca batuta si amestecata cu smantana,nectarul si un plic de gelatina intai hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se fixeaza deasupra a 2 a jumatate de blat peste care turnam un piureul de kiwi(curatate si date la blender) amestecat si el cu un plic de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si ap[oi topit la bain marin.
Se da prajitura la rece de seara pana a 2 a zi cand se taie in forma dorita Pofta buna!