Parca nu prea v-am dat de mancare in ultima vreme:) Si ce se potrivesti mai bine acestei ierni grele decat un bol de supa.

Ramen este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas asociat cu aceasta tara este al caruciorului ambulant care vindea supa de taitei, la orice ora.

Amintiri placute am si de la restaurantele de ramen,unde mereu intram dupa o noapte de club sau de cate ori avem nevoie de o portie sanatoasa de supa cu mult usturoi,ca sa dregem o raceala. Si atata timp am crezut ca pana nu voi revizita Japonia nu am cum sa ma delectez din nou cu un bol de ramen. Gresit! A fost chiar mai simplu decat ma asteptam,de acum nu mai ramane decat sa experimentez.

Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.

Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.

Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.

In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.

Se acopera trei minute,dupa care se adauga bucati de carne de pui,un ou fiert tare taiat in jumatate si ceapa verde taiata oblic.

Se serveste fierbinte,eventual se mai poate adauga usturoi.