Detalii Prajitura cu mascarpone si lamaie
Ingrediente:
Pentru blat: 5 oua,
5 linguri zahar,
3 linguri ulei,
5 linguri faina,
un varf de lingurita praf de copt,
coaja rasa de lamaie,
esenta de vanilie,
Pentru crema: 200 g mascarpone,
250 ml frisca lichida,
2 linguri zahar,
1 plic zahar vanilat,
zeama de lamaie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Cand este gata,scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racesca. Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.
Se adauga zeama de lamaie dupa gust. Blatul pufos racit se taie in doua,obtinand 2 blaturi pufoase.
Se toarna crema de mascarpone intre cele 2 blaturi si se niveleaza cu crema si deasupra.
Se decoreaza dupa preferinta(eu am facut niste floricele din pasta de zahar).
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Cand este gata,scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racesca. Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.
Se adauga zeama de lamaie dupa gust. Blatul pufos racit se taie in doua,obtinand 2 blaturi pufoase.
Se toarna crema de mascarpone intre cele 2 blaturi si se niveleaza cu crema si deasupra.
Se decoreaza dupa preferinta(eu am facut niste floricele din pasta de zahar).