Detalii Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Ingrediente:
Pentru foi: 10 linguri de lapte,
10 linguri de zahar,
10 linguri de ulei,
2 oua,
un amoniac stins cu otet,
faina cat cuprinde,
Pentru crema: 1 litru de lapte,
8 linguri de faina(se poate inlocui cu amidon Gustin),
6 linguri de zahar,
zeama de la 2 lamai,
un pachet de unt 82% grasime,
Pentru decor: nuca de cocos
Prima data pregatim foile.
Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet.
La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare. Se imparte aluatul in 3-4 parti,se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit. ATENTIE!! Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia. Dupa ce am terminat de copt foile,pregatim crema de lapte cu lamaie. Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul.
Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot,se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar.
Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas.
Se da deoparte si se lasa la racit amestecand din cand in cand. Atunci cand crema s-a racorit se adauga untul,care este la temperatura camerei si la final zeama de lamaie dupa gust. Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema. Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.
Prima data pregatim foile.
Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet.
La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare. Se imparte aluatul in 3-4 parti,se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit. ATENTIE!! Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia. Dupa ce am terminat de copt foile,pregatim crema de lapte cu lamaie. Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul.
Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot,se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar.
Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas.
Se da deoparte si se lasa la racit amestecand din cand in cand. Atunci cand crema s-a racorit se adauga untul,care este la temperatura camerei si la final zeama de lamaie dupa gust. Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema. Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.