Detalii Tort `Buturuga de Craciun`
Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu apa si praful de copt,adaugam apoi zaharul cate o lingura pe rand si batem pana se topeste zaharul.
Adaugam apoi cate o lingura de ulei si apoi cate un galbenus mixand in continuare. Faina se incorporeaza amestecand usor .
Coacem blatul 10-12 min la foc mediu in tava patrata(40/40 cm).
Avem grija sa nu coacem prea mult pentru a nu se usca marginile.
In caz ca se intampla acest lucru,cand scoatem tava din cuptor taiem foarte repede marginea uscata si apoi rasturnam foaia pe un prosop de bumbac umed si rulam apoi foaia cu prosop cu tot.
Lasam sa se raceasca incet in bucatarie(nu intr-un loc prea rece). Crema: Ciocolata maruntita se pune intr-o cratita pe foc mic.
Adaugam si frisca si lasam pe foc pana se topeste ciocolata,amestecand tot timpul usor.
Avem grija ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.
Se acopera si se da la rece 5-6 ore. Mixam crema apoi pana devine spumoasa. Desfacem foaia de rulada intindem apoi un strat uniform de crema si rulam foaia la loc.
O impachetam in folie alimentara si o dam la rece 2 ore. Taiem capetele ruladei pe care le vom folosi ca cioturi pe buturuga.
Decoram la final rulada cu crema imitand scoarta de copac.
Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu apa si praful de copt,adaugam apoi zaharul cate o lingura pe rand si batem pana se topeste zaharul.
Adaugam apoi cate o lingura de ulei si apoi cate un galbenus mixand in continuare. Faina se incorporeaza amestecand usor .
Coacem blatul 10-12 min la foc mediu in tava patrata(40/40 cm).
Avem grija sa nu coacem prea mult pentru a nu se usca marginile.
In caz ca se intampla acest lucru,cand scoatem tava din cuptor taiem foarte repede marginea uscata si apoi rasturnam foaia pe un prosop de bumbac umed si rulam apoi foaia cu prosop cu tot.
Lasam sa se raceasca incet in bucatarie(nu intr-un loc prea rece). Crema: Ciocolata maruntita se pune intr-o cratita pe foc mic.
Adaugam si frisca si lasam pe foc pana se topeste ciocolata,amestecand tot timpul usor.
Avem grija ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.
Se acopera si se da la rece 5-6 ore. Mixam crema apoi pana devine spumoasa. Desfacem foaia de rulada intindem apoi un strat uniform de crema si rulam foaia la loc.
O impachetam in folie alimentara si o dam la rece 2 ore. Taiem capetele ruladei pe care le vom folosi ca cioturi pe buturuga.
Decoram la final rulada cu crema imitand scoarta de copac.