Cartofii se fierb n apa cu sare aprox.15 min.; se curata si dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare si se scurge.

Intr-un bol punem carnea tocata mpreuna cu cartofii, ceapa scursa, condimentele, verdeata, usturoiul, 1 ou, sare, piper si amestecam. Lasam sa se odihneasca compozitia aprox.10 min. Dupa 10 min.formam chiftelele cu mana umeda si le prajim usor.

Intr-un alt vas se caleste prazul n ulei de masline la foc iute 2 minute, dupa se adauga bulionul de ardei, se mai lasa aprox.1 min, se adauga si bulionul de rosii amestecat cu 1/2 pahar apa. Lasam sa fiarba acest sos aprox.7-8 minute, dupa adaugam chiftelele le mai lasam sa fiarba aprox.10 min.la foc domol.

Spre sfarsit se adauga mararul.se serveste cu piure de cartofi si salata de conopida