Merele se curata, se rad, se adauga zaharul si se calesc pana scade tot sucul. Spre final, adaugam si scortisoara. Le lasam sa se raceasca. Pentru foi se procedeaza astfel: Mixam ouale cu zaharul, adaugam laptele treptat, incorporam. La fel procedam si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem faina, lingura cu lingura. cand se ingroasa coca, incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine elastic. Impartim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de marimea tavii. In tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, punem prima foaie, peste asezam merele, nivelam, urmeaza a doua foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Rece, o pudram cu zahar si o taiem in patrate mai maricele.

Merele se curata, se rad, se adauga zaharul si se calesc pana scade tot sucul. Spre final, adaugam si scortisoara. Le lasam sa se raceasca. Pentru foi se procedeaza astfel: Mixam ouale cu zaharul, adaugam laptele treptat, incorporam. La fel procedam si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem faina, lingura cu lingura. cand se ingroasa coca, incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine elastic. Impartim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de marimea tavii. In tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, punem prima foaie, peste asezam merele, nivelam, urmeaza a doua foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Rece, o pudram cu zahar si o taiem in patrate mai maricele.