Detalii Prajitura Patty
Ingrediente:
Pentru blat: 6 oua,
200 g zahar,
3 linguri de ulei,
1 lingura esenta de vanilie,
200 g faiana,
colorant Wilton rosu,
Pentru crema: 500 g lapte,
100 g zahar,
50 g amidon Gustin,
5 galbenusuri,
esenta de lamaie,
Pentru decor: jeleu de visine,
visine,
ciocolata
Pentru a prepara blatul vom mixa bine ouale cu un praf de sare si vom adauga treptat zaharul. Cand compozitia si-a triplat volumul, vom adauga uleiul, esenta de vanilie si colorantul. La final adaugam faina cernuta si amestecam usor cu o spatula de silicon. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la foc potrivit. Cat timp blatul este la cuptor, vom pregati crema de vanilie (vom pune laptele, zaharul si pastaia de vanilie la fiert. Frecam galbenusurile cu amidonul si apoi le turnam peste lapte, amestecand continuu si avand grija sa nu se faca cocoloase cand incepe sa se ingroase. Cand crema de vanilie este gata se da deoparte si se lasa la racit). Pentru asamblarea prajiturii, vom taia blatul bine racit cu un inel decupator, apoi folosindu-ne de pos vom decora cu crema. La final, vom orna cu jeleu si visine trase in ciocolata.
Pentru a prepara blatul vom mixa bine ouale cu un praf de sare si vom adauga treptat zaharul. Cand compozitia si-a triplat volumul, vom adauga uleiul, esenta de vanilie si colorantul. La final adaugam faina cernuta si amestecam usor cu o spatula de silicon. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la foc potrivit. Cat timp blatul este la cuptor, vom pregati crema de vanilie (vom pune laptele, zaharul si pastaia de vanilie la fiert. Frecam galbenusurile cu amidonul si apoi le turnam peste lapte, amestecand continuu si avand grija sa nu se faca cocoloase cand incepe sa se ingroase. Cand crema de vanilie este gata se da deoparte si se lasa la racit). Pentru asamblarea prajiturii, vom taia blatul bine racit cu un inel decupator, apoi folosindu-ne de pos vom decora cu crema. La final, vom orna cu jeleu si visine trase in ciocolata.