Ciorbele in general sunt bune si recomandate spre consum zilnic.

Aceasta ciorba este una munteneasca, mai mult specifica zilelor de iarna, cu os de porc, fie el greban(sira spinarii, coloana) fie el picior(dar fara sorici), sarat si lasat la fum pentru 4-5 zile....ce mai atata vorbarie .....sa trecem la treaba.....sper sa va placa!Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.

Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc. Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in ciorba abia dupa ce nu mai este spuma.

Se lasa la fiert carnea cu legumele pana ce toate sunt fierte( se incearca prin gustare), apoi se asezoneaza ciorbita cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 2 minutele la foc.

Oprim focul si lasam ciorbita 15 minute la odihnit, apoi batem oul cu un praf de sare si cu otetul si adaugam in el un polonic de supa din oala....apoi punem amestecul in toata ciorba si amestecam in ea cu polonicul energic vreo 2 minute. Taiem patrunjelul si-l adaugam ciorbitei. Este foarte buna!Pofta buna!Cele 15 min de odihna sunt necesare pentru ca altfel, ciorba ar fi firbinte si oul s-ar face omleta...ceea ce noi nu vrem.