Asa cum poate ati observat,majoritatea retetelor mele sunt in cantitati mici,asa ca nici eclerele nu fac exceptie:). Reteta este pentru 6 eclere mari sau cca 12-15 mici,depinde cum le face fiecare.

Cojile Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.

Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta.

Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul,apoi punem si al doilea ou,amestecand deasemenea foarte bine.

Compozitia rezultata trebui sa fie ferma,sa nu curga.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh,cu o cupa de inghetata sau cu lingura.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.

NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra,riscati sa se lase si sa nu ramana tari.

Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Crema: Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul,iar in alt vas faina cu sarea.

Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina,amestecand mereu,apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu.

Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul,cacaua, ciocolata si amestecam in continuare pana se topeste toata ciocolata si compozitia este omogenizata,apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil,apoi esenta de rom.

Daca doriti sa faceti crema de vanilie preparati crema la fel doar ca nu adaugati ciocolata si cacaua,iar in locul esentei de rom,puneti esenta de vanilie.

Glazura: Punem un vas cu apa pe foc,iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot),apoi oprim focul,amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina. Taiem partea de sus a cojilor si le punem pe rand in glazura,apoi pe un gratar ca sa se intareasca glazura. Intre timp in coaja ramasa punem un strat de crema,apoi un strat de frisca mixat bine in prealabil,iar deasupra coaja cu glazura.daca va ramane glazura o puteti adauga in crema.la crema si frisca ramasa-nu foarte multa-am adaugat 2-3 piscoturi,cateva fructe si a iesit un desert gustos la pahar