Se fierb cartofii cu coaja apoi se curata se piseaza cu o o furculita. Se lasa sa se racesaca. Separat se prajeste pesmetul pina devine maro roscat si se lasa si el la rece. Dupa ce s-au racit cartofii se piseaza din nou bine, apoi se pun ouale si faina cit cuprinde si se amesteca bine bine ca si aluatul de cozonac. Prunele se taie in doua si se scot simburi si se pune in ele scortisoara cu zahar. Din aluat se modeleaza bilute apoi se pune in palme bila si se se umple cu 1 pruna apoi se inchide si tot asa pina la final. Separat se pune intr-o oala 5 l de apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba. Se pun gomboturile in apa sa fiarba cca 20 min dupa care se scot si se dau prin pesmet calde. Se pot servi deasupra cu zahar sau dulceata sau smantana. Pofta buna de Dragobete!Se fierb cartofii cu coaja apoi se curata se piseaza cu o o furculita. Se lasa sa se racesaca. Separat se prajeste pesmetul pina devine maro roscat si se lasa si el la rece. Dupa ce s-au racit cartofii se piseaza din nou bine, apoi se pun ouale si faina cit cuprinde si se amesteca bine bine ca si aluatul de cozonac. Prunele se taie in doua si se scot simburi si se pune in ele scortisoara cu zahar. Din aluat se modeleaza bilute apoi se pune in palme bila si se se umple cu 1 pruna apoi se inchide si tot asa pina la final. Separat se pune intr-o oala 5 l de apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba. Se pun gomboturile in apa sa fiarba cca 20 min dupa care se scot si se dau prin pesmet calde. Se pot servi deasupra cu zahar sau dulceata sau smantana. Pofta buna de Dragobete!