Asociez mult andivele cu Roma antica, desi, sursele indica anul 1850, prin Bruxelles ca data a nasterii cicorii pe care o gasim noi in magazine, si care se numeste chiar asa: cicoare de Bruxelles.

Si pentru ca asociez mult andivele cu Roma antica, fie si ca pe un exercitiu de imaginatie, rezultatul e un repertoriu de retete solare, calde (fara a fi incalzite la foc), mustoase de gust si prietene cu orice dieta - apropo de doamnele si domnisoarele care au de-a face cu dietele de orice fel.1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.