Azi la pranz am savurat acest minunat cotlet de porc facut cu salvie, in vin...

Si am mai adaugat minunatii cartofi suedezi si un sos dulce acrisor de merisoare.

A iesit o nebunieeeeee....

Daca va place aroma salviei, veti fi incantati cu siguranta, de aceasta friptura.

Taiem cotletul felii si il rumenim in untul topit pus intr-o tigaie non-aderenta.

Rumenim pe ambele parti pina prinde o culoare aramie.

Punem frunzele de salvie rupte de pe ramurele, apoi stingemcu vinul. Asezonam friptura.

Lasam sa se patrunda, acoperit, vreo 20 de minute.

Preparam sosul de merisoare topind untul intr-o craticioara. Adaugam apoi zaharul, ghimbirul si vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. La sfarsit adaugam merisoarele si lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul.

Curatam cartofii si ii taiem transversal, cat mai subtiri, dar fara ai taia complet.

Cuptorul il incalzim la 200 de grade C.

Preparam mujdeiul din usturoiul curatat si dat prin presa, la care adaugam sare, piper si uleiul putin cate putin ca la maioneza pina se face ca o spuma groasa.

Ungem cartofii cu mujdeiul in care am adaugat rozmarinul.

Pe o tava punem hartie de copt, asezam cartofii unsi cu mujdei si ii dam la cuptor pentru 40-50 de minute.

La servire punem pe farfurie cotletul, cartofii si doua linguri de sos de merisoare.

Veti fi incantati de aromele pe care le veti intilni....

Pofta mare !