Detalii Tort cu crema de sampanie
Mod preparare blat: Ouale se separa .
Albusurile se bat spuma cu sarea,cand s-au intarit se adauga zaharul si zaharul vanilat si se se bat cu mixerul pana cand se dizolva zaharul.
Treptat se adauga cate un galbenus.
Atentie:Acum se amesteca cu telul!!! Se adauga faina amestecata cu praful de copt,dupa ce s-a incorporat bine se adauga faina,compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Blatul se pune in cuptorul preincalzit,pana cand trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Mod preparare sirop: Apa se fierbe cu zaharul,dupa care se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie. Mod preparare crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,sucul de lamaie si coaja acesteia.
Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie sau direct pe flacara,bineinteles la foc mic.
In aceasta compozitie se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena .
Cand s-a legat bine se adauga treptat sampania si gelatina preparata pe bain-marie(gelatina se hidrateaza in 150 ml apa si o lingura zahar,se amesteca bine dupa care se pune pe bain-marie pana ce face o usoara spuma,cand s-a format spuma se poate adauga in compozitie).
Cand s-a legat compozitia se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se bate frisca . Cand compozitia cu sampanie s-a racit putin,nu de tot!!! ...se amesteca cu frisca. Blatul se taie in doua si se aseaza intr-o forma detasabila primul strat insiropat dupa gust,dupa care se adauga crema,peste aceasta se adauga al doilea blat,insiropat deasemenea dupa gust.
Mod preparare blat: Ouale se separa .
Albusurile se bat spuma cu sarea,cand s-au intarit se adauga zaharul si zaharul vanilat si se se bat cu mixerul pana cand se dizolva zaharul.
Treptat se adauga cate un galbenus.
Atentie:Acum se amesteca cu telul!!! Se adauga faina amestecata cu praful de copt,dupa ce s-a incorporat bine se adauga faina,compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Blatul se pune in cuptorul preincalzit,pana cand trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Mod preparare sirop: Apa se fierbe cu zaharul,dupa care se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie. Mod preparare crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,sucul de lamaie si coaja acesteia.
Compozitia obtinuta se pune pe bain-marie sau direct pe flacara,bineinteles la foc mic.
In aceasta compozitie se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena .
Cand s-a legat bine se adauga treptat sampania si gelatina preparata pe bain-marie(gelatina se hidrateaza in 150 ml apa si o lingura zahar,se amesteca bine dupa care se pune pe bain-marie pana ce face o usoara spuma,cand s-a format spuma se poate adauga in compozitie).
Cand s-a legat compozitia se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se bate frisca . Cand compozitia cu sampanie s-a racit putin,nu de tot!!! ...se amesteca cu frisca. Blatul se taie in doua si se aseaza intr-o forma detasabila primul strat insiropat dupa gust,dupa care se adauga crema,peste aceasta se adauga al doilea blat,insiropat deasemenea dupa gust.
Tortul se lasa la rece pentru cateva ore,dupa care se scoate din forma detasabila si se orneaza dupa gust. Pofta buna!!!