In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute. Dupa ce drojdia s-a activat si maiaua a crescut, adaugam uleiul, oul batut si pornim robotul. Treptat, adaugam si faina, iar cand aluatul prinde consistenta, adaugam si sarea. Framantam 8-10 minute. Daca este prea lipicios, mai framantam cu putina faina, dar nu in exces, deoarece chiflele nu vor mai fi la fel de pufoase. Aluatul trebuie sa fie moale, usor lipicios. Lasam la crescut 1h-1h30, la loc cald, acoperit. Pe blatul de lucru infainat usor, scoatem aluatul crescut frumos si-l presam putin. Formam bilute egale (cam 10 bucati), le aplatizam putin si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. mai lasam la crescut 5-10 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu seminte de susan sau mac. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos sau pana trec testul scobitorii. Sa aveti pofta!In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute. Dupa ce drojdia s-a activat si maiaua a crescut, adaugam uleiul, oul batut si pornim robotul. Treptat, adaugam si faina, iar cand aluatul prinde consistenta, adaugam si sarea. Framantam 8-10 minute. Daca este prea lipicios, mai framantam cu putina faina, dar nu in exces, deoarece chiflele nu vor mai fi la fel de pufoase. Aluatul trebuie sa fie moale, usor lipicios. Lasam la crescut 1h-1h30, la loc cald, acoperit. Pe blatul de lucru infainat usor, scoatem aluatul crescut frumos si-l presam putin. Formam bilute egale (cam 10 bucati), le aplatizam putin si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. mai lasam la crescut 5-10 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu seminte de susan sau mac. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos sau pana trec testul scobitorii. Sa aveti pofta!