Detalii Pariziene
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia. Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos. Lasam la dospit 1h si 30, acoperit, in loc cald. Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. o impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu laptele. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos. Sa aveti pofta!Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia. Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos. Lasam la dospit 1h si 30, acoperit, in loc cald. Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. o impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu laptele. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos. Sa aveti pofta!