Pentru aluat: 200 grame faina/ 2 oua/ sare/ putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita, se framinta 20 minute, se lasa acoperit cu folie intr-un loc cald, de ex. sub o oala incalzita putin, nu fierbinte. Apoi cu mainile date prin faina, imparti aluatul in 4, lucrezi cu o bucata pe rind, treci aluatul prin masina de paste pina obtii o foaie de ravioli. O tai in 3, si pui umplutura de dovleac: dovleac fiert puree, sare, piper, ardei iute putin, parmezan cheese. Cu o pensula uzi aluatul cu apa si apesi cu degetele sa scoti orice aer din interior, formind ravioli. Le tai in patratele, le dai prin faina, le lasi 15-20 minute sa se usuce putin. Faci sosul: pui 3 linguri de unt in tigaie, la foc potrivit, cind untul maronie deschis, adaugi ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel si le lasi pina sint crocante, citeva minute. Fierbi ravioli cam 8-10 minute in apa cu sare pina se ridica la suprafata, ii scurgi, ii pui in tigaia cu sos si amesteci usor.

Pentru aluat: 200 grame faina/ 2 oua/ sare/ putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita, se framinta 20 minute, se lasa acoperit cu folie intr-un loc cald, de ex. sub o oala incalzita putin, nu fierbinte. Apoi cu mainile date prin faina, imparti aluatul in 4, lucrezi cu o bucata pe rind, treci aluatul prin masina de paste pina obtii o foaie de ravioli. O tai in 3, si pui umplutura de dovleac: dovleac fiert puree, sare, piper, ardei iute putin, parmezan cheese. Cu o pensula uzi aluatul cu apa si apesi cu degetele sa scoti orice aer din interior, formind ravioli. Le tai in patratele, le dai prin faina, le lasi 15-20 minute sa se usuce putin. Faci sosul: pui 3 linguri de unt in tigaie, la foc potrivit, cind untul maronie deschis, adaugi ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel si le lasi pina sint crocante, citeva minute. Fierbi ravioli cam 8-10 minute in apa cu sare pina se ridica la suprafata, ii scurgi, ii pui in tigaia cu sos si amesteci usor. Ii pui pe un platou si presari sare grunjoasa de mare, piper macinat proaspat si parmezan cheese.