Daca tot suntem in sezonul urzicilor,iar mama este mare iubitoare de urzici,m-am hotarat sa-i pregatesc o tocanita.

I-a placut la nebunie,asa ca puteti sa o pregatiti si voi.

Luam urzicile una cate una si le curatam,deoarece mai au firicele de iarba.

Le punem intr-un bol si le spalam in foarte multe apa pentru a lasa toata mizeria.

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.

Cand incepe sa dea in clocot,dam drumul urzicilor si le oparim 4-5 minute nu mai mult.

Le scoatem cu o paleta si le punem intr-o strecuratoare sau sita, pentru a se scurge de apa.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 3-4 minute la inmuiat.

Adaugam si jumatate de cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit vreo 5 minute.

Urzicile bine scurse le tocam.

Dupa ce ceapa s-a inmuiat cam pe jumatate,adaugam urzicile.

Le acoperim, le lasam sa scada si sa fie bine facute(daca este nevoie mai picurati putina apa calda).

Curatam usturoiul si il pisam.

Il punem in tigaie,apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.

Mai lasam circa 1 minut pe foc,apoi inchidem focul.