Detalii Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi
Ingrediente:
50 g paste tagliatelle + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare,
o lingura ulei de masline,
80 g ciuperci taiate,
conservate,
250 ml apa,
sare,
un carnat afumat,
doua rosii + 4 linguri suc dintr-o conserva cu rosii intregi,
decojite in suc de rosii,
un varf de cutit de boia de ardei dulce,
putin busuioc si oregano,
uscate,
3 catei de usturoi,
un fir de patrunjel
Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o craticioara se pun ciupercile, uleiul, apa si putina sare. Carnatul se taie bucatele si se pune in craticioara dupa ce a scazut aproape toata apa. Rosiile si sucul se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, apoi acesta se pune in craticioara dupa ce carnatii s-au calit putin. Se adauga boiaua de ardei si ierburile aromatice uscate, se amesteca si se tine craticioara la foc pana cand scade sosul. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste peste compozitia din craticioara, dupa ce s-a racorit putin. Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe o farfurie, se adauga compozitia din craticioara si pe deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o craticioara se pun ciupercile, uleiul, apa si putina sare. Carnatul se taie bucatele si se pune in craticioara dupa ce a scazut aproape toata apa. Rosiile si sucul se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, apoi acesta se pune in craticioara dupa ce carnatii s-au calit putin. Se adauga boiaua de ardei si ierburile aromatice uscate, se amesteca si se tine craticioara la foc pana cand scade sosul. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste peste compozitia din craticioara, dupa ce s-a racorit putin. Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe o farfurie, se adauga compozitia din craticioara si pe deasupra se presara patrunjel verde tocat.