Desi nu mai este foarte mult pana la Paste,eu am avut comanda de bors de miel.

De Paste probabil voi face ciorba de miel:).

Cantitatile sunt pentru un vas de 3-3,5 litri.

Intr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si eliminam toata spuma care se formeaza pana apa sau supa ramane clara sau spuma este alba.

Morcovii,telina,pastarnacul si ardeiul le curatam,le spalam,le taiem in bucati mari si le adaugam in bors dupa ce am eliminat toata spuma. Cand legumele s-au inmuiat,le scoatem si adaugam orezul. Lasam totul sa fiarba la foc potrivit spre mic pana carnea si orezul sunt fierte, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi orezul de fundul vasului.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa rondele mici si punem borsul intr-un vas la fiert. Dupa ce carnea este fiarta, adaugam ceapa si borsul.

Intr-un castron amestecam oul cu patrunjelul si leusteanul taiate marunt,adaugam cate un pic de bors(ciorba) in castron pana ajunge la aceeasi temperatura cu borsul, apoi turnam totul peste bors, oprim focul si acoperim vasul.se serveste fierbinte optional puteti servi cu smantana. daca vreti sa faceti ciorba de miel puneti aceleasi ingrediente,doar ca legumele le taiati cubulete mici si nu le mai scoateti,iar optional puteti adauga si stevie sau loboda.