Denumirea vine de la Raclette-un tip de branza frantuzeasca cremoasa dar este si o mancare elvetiana.

Branza Raclette este de vaci si se foloseste topita,in general sau felii.

In Elvetia se mananca cu totul altfel decat prezint eu,in tarile europene se mananca in feluri diferite,chiar si in Germania.

Fiecare pregateste dupa placerea lui.

Si ce este interesant,fiecare isi gateste portia in tigaita lui si nu se poate plange de bucatareala altuia:)))E nevoie de Raclette -o placa care se incinge si pe care se pragateste Raclette in tigaite:DSe mananca in cercuri mai mari de prieteni sau cu familia,dureaza cateva ore.

Si acum hai sa va povestesc ce ingrediente am folosit eu in ziua de Pasti cu sora mea draga Mihaela(Mena).

Modul de pregatire este doar ca toate ingredientele se pregatesc,se taie marunt sau felii,se pun in castronele si se amesteca in tigaite dupa dorinte.

Toate ingredientele se potrivesc intre ele.

Se mai folosesc si cartofi fierti,ananas,sunca,salam,fiecare ce ii place.

Nu am trecut cantitati la ingrediente,se folosesc in functie de numarul de persoane si apetit:D