Acesta reteta o am de la matusa mea. A fost tortul aniversarii a 80 de ani al bunicului meu, dar eu l-am adaptat.

BlatSeparati albusurile de galbenusi. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga faina, praful de copt si galbenusurile. Se coace intr-o forma dreptunghiulara aproximativ 30 min. Verificati cu scobitoarea.

CremaSe amesteca praful de budinca cu cele 20 linguri de zahar si apoi cu laptele. Se fierbe budinca in jur de 5min. Se lasa la racit.

Untul se mixeaza la temperatura camerei, apoi se adauga treptat si cu grija budinca racita, zeama si coaja de lamaie.

SiropulSe fierbe apa cu zaharul si se lasa la racit.

DecorStrugurii se taie in jumatate, kiwi dupa plac. Se ameteca cocosul cu acel colorant verde.

AsamblareBlatul se taie in jumatate perpendicular pe latime, apoi jumatatile se taie la mijloc, pe orizontal. Veti avea 4 parti de blat.

Puneti 1 parte pe tava de servit, insiropati, adaugati crema, apoi a 2-a parte de blat. Faceti acest lucru cu celelalte 2 bucati. Apoi adaugati crema deasupra si pe toate laturile tortului.

Presarati cocosul verde peste tot si ornati cu kiwi si struguri dupa imaginatie.

Eu am avut si o coronita cu iepuras, am folosit elementele de pe ea pt ornat.

In cazul in care vi se taie crema, ce din pacate mi s-a intamplat de data asta, o puteti fierbe pe aburi si lasa la racit, ulterior si in frigider/congelator daca e nevoie. Daca nu reusiti nici asa, puteti adauga inca un plic de budinca (nu am ajuns sa fac asta :) Din cate am auzit, se gaseste cocos de culoare verde de cumparat in Romania, eu aici nu am avut si am improvizat amestecandu-l cu acel colorant verde.