Poate ati auzit despre noua mea experienta cu maia, dar nu o sa scriu cum am facut-o,e un proces indelungat si le ce spor am cred ca mi-ar lua mult timp sa postez,de aceea va trimit la Codruta,acolo gasiti toate informatiile necesare. E ceva foarte interesant cu maia,nu pot sa o inteleaga numai cei care au facut-o,dupa ce faci atata research si citesti atata,la urma te trezesti ca habar n-ai cum sa povestesti ce si cum ai facut. Trebuie facuta ca sa fie inteleasa.

Si apoi o sa vedeti daca veti putea scrie despre ea sau nu:))Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat.

Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin.

Se adauga si maia.

Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor iesi pufoase.

Se lasa deoparte cel putin o ora.

Se pune din acest mix in tigaia incalzita cu lingura. Cand incep sa iasa gropite pe clatita,o intorci pe partea cealalta.

Ies mai pufoase decat cele obisnuite.

Se sevesc calde,cu gem,sos,unt,miere,etc.