Aluatul pentru foi: Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe. Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si nelipicios. Il acoperim si il lasam la odihnit 40 de minute. Umplutura: Nuca macinata o amestecam cu zaharul. Gemul il repartizam in 3 boluri, in mod egal. Dupa acest timp impartim aluatul in 4 foi egale (aveti grija de fie egale, la mine ultima foaie a fost putin mai mica, am tras de ea, si la capete s-a mai rupt). Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz. Intindem prima foaie, o asezam in tava. O ungem cu gemul dintr-un bol, apoi presaram amestec de nuca cu zahar. Punem iar foaie, gem, nuca cu zahar, foaie, gem, nuca cu zahar iar la final ultima foaie. Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si bagam prajitura. O lasam cam 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de deasupra. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Glazura: Rupem ciocolata bucatale, intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida si punem vasul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata de topeste. Dam bolul deoparte, turnam glazura usor, peste prajitura rece. Lasam la temperatura camerei pana se racoreste, apoi o dam la rece. Se portioneaza si se serveste!Aluatul pentru foi: Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final faina, pe care o punem in transe. Amestecam bine cu mainile pana vom obtine un aluat fraged si nelipicios. Il acoperim si il lasam la odihnit 40 de minute. Umplutura: Nuca macinata o amestecam cu zaharul. Gemul il repartizam in 3 boluri, in mod egal. Dupa acest timp impartim aluatul in 4 foi egale (aveti grija de fie egale, la mine ultima foaie a fost putin mai mica, am tras de ea, si la capete s-a mai rupt). Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz. Intindem prima foaie, o asezam in tava. O ungem cu gemul dintr-un bol, apoi presaram amestec de nuca cu zahar. Punem iar foaie, gem, nuca cu zahar, foaie, gem, nuca cu zahar iar la final ultima foaie. Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si bagam prajitura. O lasam cam 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos foaia de deasupra. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Glazura: Rupem ciocolata bucatale, intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida si punem vasul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata de topeste. Dam bolul deoparte, turnam glazura usor, peste prajitura rece. Lasam la temperatura camerei pana se racoreste, apoi o dam la rece. Se portioneaza si se serveste!