Reteta asta e facuta mai demult si isi astepta cuminte rindul in sirul de postari. Pentru ca aseara am preparat-o again, am decis ca e timpul sa zboare on-line. Asa ca astazi, la pranz, va astept cu un delicios piept de pui cu sos veloute si ciuperci. Spalati-ve bine pe manute si treceti la savurat un sosulet si niste ciupercute si-apoi lingeti degetelele si ..........

Sarumana pentru masa Ok?Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare.

Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in cratita cu legume. Pune si frunzele de dafin, adauga apa rece, cam 2/3 din cratita si fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga apoi pieptul de pui si fierbe 15 minute sau pana ce carnea se simte tare. Scoate carnea din cratita si las-o sa se odihneasca vreo 5 minute, sa se mai racoreasca putin. Pastreaza apa in care a fiert puiul. Separat taie ciupercile. Intr-o tigaie incinge ulei de masline si caleste ceapa taiata julien cu putina sare de mare, putin cimbru uscat si 2 catei de usturoi tocat marunt. Adauga ciupercile si lasa la inabusit cam 5 minute. Pune apoi vinul si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga 3 polonice din zeama in care a fiert puiul si lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Pune smanatana, mesteca bine si lasa la foc mic-mic pana ce capata consistenta unei smantani obisnuite.

Scoate apoi carnea de pe os si strege bine pielea.

Intr-o alta tigaie incinge putin ulei de masline si prajeste pieptul de pui pana ce se rumeneste putintel pe fiecare parte. Stropeste cu unt topit exact in ultimul minut pentru ca pieptul de pui sa ramana suculent. Scoate si lasa-l pe un servet absorbant. Incalzeste sosul. Feliaza pieptul de pui si aseaza-l pe farfurie calda.. Toarna sos peste si serveste cald alaturi de un pufos piure de cartofi.

Pofta buna!