Se prepara doua sosuri.

Primul este SOSUL RAGU - se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de scortisoara, nucsoara si ghimbir.; dupa ce scade adaugam 100 de ml de lapte si mai lasam la fiert 10-15 minute.

Cel de-al doilea sos ese SOSUL BECHAMEL - intr-o olicica punem 100 g de unt si dupa ce se topeste adaugam cele 3 linguri de faina amestecand energic cu telul pentru a nu sa face cocoloase ; stingem compozitia cu cele 600 ml de lapte si lasam la fiert pana da un clocot amestecand prin ele.

Foilea de lasagna se fierb in apa clocotia cu sare ( sunt gata cand se vor ridica la suprafata). Asamblarea se face astfel : unt pe fundul vasului de yena - sos bechamel-un strat de foi de lasagna( cate considerati, in vasul meu au intrat cate 4) - sosul ragu-sos bechamel-parmeza- strat de foi de lasagna ; Am repetat procedeul pana ce am terminat toata compozitia; pe ultima foaie de lasagna punem pe alocuri firicele de unt, urmat de sosul bechamel si mult mult parmezan. Acoperim cu folie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu. Pofta buna!un vas mai adanc pentru preparare este perfect sa nu va speriati ca este prea lichida compozita! cand se vad raci se va inchega