Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei. Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul. (Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.) Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore. Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil. In paralel se pregateste si garnitura de cartofi. Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust. Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt. Se coc pana se rumenesc frumos. Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana). Pofta buna!Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei. Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul. (Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite in totalitate de amestec. In caz contrar, se intorc periodic de pe o parte pe alta.) Se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore. Se pregateste apoi friptura, in cuptorul incins in prealabil. In paralel se pregateste si garnitura de cartofi. Se curata si se taie cuburi, se stropesc cu ulei si se condimeteaza dupa gust. Se adauga cateva rosii si se presara usturoiul verde si mararul tocate marunt. Se coc pana se rumenesc frumos. Se servesc alaturi de friptura de ied, cu mujdei de usturoi verde (si smantana). Pofta buna!