Detalii Fursecuri cu umplutura de fructe uscate si nuca
Umplutura Puneti prunele in rom pentru 3 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata, apoi scurgeti-le bine. Dati prin masina de tocat carne curmalele ( fara samburi), impreuna cu prunele scurse si caisele deshidratate. Aluat Amestecati bine untul moale impreuna cu grisul. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la rece pana a doua zi. Adaugati apa de flori/apa, vanilia, faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat omogen. Intindeti o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de 3-4 mm, pe o hartie de copt pusa pe masa de lucru, apoi indreptati marginile. Puneti un strat compact de umplutura la marginea foii de aluat, pe lungimea dreptunghiului, care sa aiba o latime de cca 2-3 cm si o inaltime de aprox 2 cm. Presarati deasupra nuca amestecata cu zahar, dupa gust si preferinta. Rulati strans aluatul peste umplutura, doar pana cand umplutura este invelita si aluatul se uneste in partea de jos a acesteia ( imbinarea aluatului sa se faca sub stratul de umplutura si la mijlocul acestuia). Despartiti ruloul format de restul foii de aluat prin taiere. Aplatizati usor ruloul cu sucitorul sau mana pana obtineti o forma de paralelipiped. Taiati rulada in felii cu o grosime de 3-4 cm. Treceti fiecare felie, intai prin albus usor batut si apoi prin amestecul de nuca si zahar brun. Transferati feliile distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Repetati operatiunile cu intreaga foaie de aluat. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10-15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si doar usor aurite. Scoateti-le pe un gratar, pudrati generos cu zahar praf vanilat si lasati la racit. Puteti pastra fursecurile pana la 7-10 zile in cutii de tabla cu capac, captusite cu servetele, timp in care fursecurile raman la fel de delicioase si fragede.
Umplutura Puneti prunele in rom pentru 3 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata, apoi scurgeti-le bine. Dati prin masina de tocat carne curmalele ( fara samburi), impreuna cu prunele scurse si caisele deshidratate. Aluat Amestecati bine untul moale impreuna cu grisul. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la rece pana a doua zi. Adaugati apa de flori/apa, vanilia, faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat omogen. Intindeti o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de 3-4 mm, pe o hartie de copt pusa pe masa de lucru, apoi indreptati marginile. Puneti un strat compact de umplutura la marginea foii de aluat, pe lungimea dreptunghiului, care sa aiba o latime de cca 2-3 cm si o inaltime de aprox 2 cm. Presarati deasupra nuca amestecata cu zahar, dupa gust si preferinta. Rulati strans aluatul peste umplutura, doar pana cand umplutura este invelita si aluatul se uneste in partea de jos a acesteia ( imbinarea aluatului sa se faca sub stratul de umplutura si la mijlocul acestuia). Despartiti ruloul format de restul foii de aluat prin taiere. Aplatizati usor ruloul cu sucitorul sau mana pana obtineti o forma de paralelipiped. Taiati rulada in felii cu o grosime de 3-4 cm. Treceti fiecare felie, intai prin albus usor batut si apoi prin amestecul de nuca si zahar brun. Transferati feliile distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Repetati operatiunile cu intreaga foaie de aluat. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10-15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si doar usor aurite. Scoateti-le pe un gratar, pudrati generos cu zahar praf vanilat si lasati la racit. Puteti pastra fursecurile pana la 7-10 zile in cutii de tabla cu capac, captusite cu servetele, timp in care fursecurile raman la fel de delicioase si fragede.