Aseara la ora 11 m-am apucat de un tort de mere. Asta... ca sa va invit azi la o felie rece si racoritoare :))Se curata merele si se taie in bucati mari. (nu aruncati cojile sau cotoarele)Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.

Intr-o craticioara, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop.

Batem smantana pana obtinem o frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatulcu sirop, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra; dam la rece pt cateva ore. Servim o felie generoasa ca rasplata a muncii depuse :))pesmetul ii confera o textura speciala scortisoara (daca o acceptati) ii confera un gust special