Dupa cum ati aflat deja, familia mea este o mare consumatoare de ciorbe...

De cand m-am maritat nu cred ca au fost doua zile in care sa nu am ciorba facuta la masa de pranz...

Azi va arat cum se face aceasta ciorba pe la noi( i se mai spune Lucskos- din lb.maghiara)Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii.

Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm.

Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute.

Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa necesara, pasta de gogosari, varza, sare, marar verde si costita fiarta cu apa de pe ea.

Lasam sa fiarba bine varza si morcovul pina cand toate sunt fierte.

Ciorba de varza o acresc cu zeama de pe ardeii iuti pusi la murat.

Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana in ciorba si sa mai presare marar verde deasupra.

Pofta mare !Ciorba se serveste cu ardei iute, linga....