Detalii Placinta cu Branza Sarata I
Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putin apa calduta, uleiul un praf de sare si otetul. Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam. Pentru foi procedam astfel: Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru. Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa. Vom avea patru foi. Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte. La fel vom face si cu celelalte doua foi. In final vor iesi din patru doar doua foi pe care le vom intinde pana se face subtire ca foita de tigara. Pe masa pune o fata de masa (eu am una care o folosesc numai pt. aceasta placinta). se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija san u se rupa, apoi se pune pe fata de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa. Ea este foarte elastica si se va intinde usor. Stropim foaia cu ulei apoi punem jumatate de umplutura pe toata foaia, uniformizam si apoi rulam foaia cu fata de masa dintr-o parte si din cealalta. Vom obtine un rulou lung pe care il vom taia in jumatate si il punem intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. La fel vom proceda si cu cealalta foaie care se intinde pe masa la fel de subtire. Dupa ce am pus placinta in tava ungem deasupra cu ulei si o lasam la cuptor cam 30-40 minute pana se rumeneste deasupra. Aceasta placinta se aseamana foarte tare cu merdenelele de altadata.
Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putin apa calduta, uleiul un praf de sare si otetul. Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam. Pentru foi procedam astfel: Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru. Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa. Vom avea patru foi. Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte. La fel vom face si cu celelalte doua foi. In final vor iesi din patru doar doua foi pe care le vom intinde pana se face subtire ca foita de tigara. Pe masa pune o fata de masa (eu am una care o folosesc numai pt. aceasta placinta). se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija san u se rupa, apoi se pune pe fata de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa. Ea este foarte elastica si se va intinde usor. Stropim foaia cu ulei apoi punem jumatate de umplutura pe toata foaia, uniformizam si apoi rulam foaia cu fata de masa dintr-o parte si din cealalta. Vom obtine un rulou lung pe care il vom taia in jumatate si il punem intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. La fel vom proceda si cu cealalta foaie care se intinde pe masa la fel de subtire. Dupa ce am pus placinta in tava ungem deasupra cu ulei si o lasam la cuptor cam 30-40 minute pana se rumeneste deasupra. Aceasta placinta se aseamana foarte tare cu merdenelele de altadata. Merge bine cu un pahar de bere!