A iesit o minunatie de gem de caise frumos colorat si parfumat.reteta de timeaScoatem samburii caiselor si-i pastram pentru alt gem de caise cu samburi. Taiem caisele sferturi punem in oala care a fost oparita si deasupra punem zaharul peste tot. Lasam la rece pana a doua zi cand fierbem gemul de caise pe plita la foc potrivit amestecand mereu in ea. Spre sfarsit adaugam sucul de lamaie.

Gemul de caise se fierbe 1.30-2 .00 ore pana ajunge la consistenta dorita. Se pune gemul de caise in borcanele sterilizate, se da la cuptor 15 minute, se strang capacele cu putere si se mai dau 30 de minute la cuptor. Se pun in paturi pana a doua zi cand se eticheteaza, se pun capacele colorate si se pun in camara.

Au iesit vreo 3-4 borcane mici cu gem de caise . Daca fructele sunt coapte si foarte dulci puneti mai putin zahar.

Gemul de caise se amesteca constant pentru a evita afumarea