Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea si jumatate din faina. Amestecam cu mana toate aceastea, apoi adaugam oul si restul de faina. Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura. Umplutura de cirese: Spalam ciresele bine, indeparatam cozile si scoatem samburii. Punem ciresele intr-o cratita, adaugam zaharul si le transferam pe foc. Le fierbem cam 5-7 minute la foc potrivit, timp in care amestecam din cand in cand. Amidonul il dizolvam in 5-6 linguri de apa rece. Dam focul la cirese la mic, turnam amidonul dizolvat si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. In cateva secunde o sa se ingroase ca o budinca si tragem cratita de pe foc. Punem coaja rasa de lamaie si lasam 5 minute sa se racoreasca. Scoatem aluatul din frigider. Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava, peste hartia de copt. O presam cu degetele si pe margini in sus, iar surplusul il taiem. Turnam umplutura si o nivelam. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Crema: Laptele il amestecam cu zaharul si amidonul. Rasturnam acest amestec intr-o cratita, o punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Branza mascarpone o amestecam cu smantana rece, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam crema fiarta rece, mai mixam circa 1 minut. Tarta o asezam pe un platou, punem crema si o nivelam. Ornam cu cirese si bucatele de fistic. Dam la rece 2-3 ore, apoi servim. Eu nu am lasat-o mai mult de jumatate de ora la rece, ca am si taiat-o. Prea ne facea cu ochiul :D Pofta buna!Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea si jumatate din faina. Amestecam cu mana toate aceastea, apoi adaugam oul si restul de faina. Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura. Umplutura de cirese: Spalam ciresele bine, indeparatam cozile si scoatem samburii. Punem ciresele intr-o cratita, adaugam zaharul si le transferam pe foc. Le fierbem cam 5-7 minute la foc potrivit, timp in care amestecam din cand in cand. Amidonul il dizolvam in 5-6 linguri de apa rece. Dam focul la cirese la mic, turnam amidonul dizolvat si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. In cateva secunde o sa se ingroase ca o budinca si tragem cratita de pe foc. Punem coaja rasa de lamaie si lasam 5 minute sa se racoreasca. Scoatem aluatul din frigider. Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava, peste hartia de copt. O presam cu degetele si pe margini in sus, iar surplusul il taiem. Turnam umplutura si o nivelam. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Crema: Laptele il amestecam cu zaharul si amidonul. Rasturnam acest amestec intr-o cratita, o punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand este gata, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Branza mascarpone o amestecam cu smantana rece, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam crema fiarta rece, mai mixam circa 1 minut. Tarta o asezam pe un platou, punem crema si o nivelam. Ornam cu cirese si bucatele de fistic. Dam la rece 2-3 ore, apoi servim. Eu nu am lasat-o mai mult de jumatate de ora la rece, ca am si taiat-o. Prea ne facea cu ochiul :D Pofta buna!