aici in Portugalia e mancarea favorita vara....si destul de scumpa. Daca ion trecut era considerata mancarea saracului acuma devenit ceva scump (1 kg ajunge uneori chiar la 8 euro). Dar pentru a fi bune trebuie sa fie sardine grase, sa lase multa grasime.- sardinele proaspete se tin in sare mai multe ore (de la piata eu am cumparat gata in sare ) Nu se curata de solzi sau de intestine...- se incinge gratarul. Eu am avut electric- se prajesc bine, la fel si ardeii. - Ardeii se rup fasii si se prepara cu ulei de masline, sare, putin zahar, otet balsamic.

Eu uneori mai adaug si rosii si oregano uscat.- sardinele se servesc pe o felie de paine de malai...iar la final painea cu sosul ramas de la sardine e un deliciu..te lingi pe buze...

Se pot folosi si sardine congelate. Uneori sunt chiar mai bune decat cele proastepe deoarece sunt pescuite in perioada de varf. (iunie-iulie.august).