O tarta delicioasa de sezon!:) Simpla si gustoasa!:)Se topeste untul, apoi se amesteca cu 300 g de zahar, 1 plic de zahar vanilat, cu 3 oua si praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie. Se pun faina si se amesteca pana aluatul devine elastic. Se lasa la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumatate din coca se intinde si se aseaza intr-o tava tapetata cu unt si faina sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, cca. 15 minute, pana se albeste.

Intre timp afinele se curata si se amesteca cu 100 g de zahar tos.

Dupa ce s-a albit foaia in cuptor, se scoate si se pun afinele scurse de zeama lasata.

Din aluatul ramas se fac cateva grilaje, care se pun deasupra prajiturii. Se unge prajitura cu oul ramas, se presara 1 plic de zahar vanilat si se mai introduce la cuptor pentru inca 10 minute.

Dupa ce s-a copt si s/a racit, se presara zahar pudra din belsug.