Se aleg ardei grasi mari. Se spala si se sterg sau se lasa sa se usuce. Se coc pe o plita foarte bine incinsa, asezata direct pe flacara aragazului. Se intorc pe toate partile, pana se coc peste tot. Se pun intr-o cratita, se dau cu un praf de sare, se acopera si se lasa o jumatate de ora. Intre timp, se pregateste sosul de rosii si usturoi. Se toaca marunt usturoiul si se caleste in ulei de masline. Se adauga rosiile taiate cubulete si otetul balsamic, iar la final cimbrul. Cine doreste un sos mai picant poate adauga ardei iute fin tocat. Ardeii grasi se curata de coaja si seminte si se amesteca cu sosul de usturoi. Se pastreaza salata la rece o jumatate de ora, iar cand se serveste se presara cimbru si patrunjel verde fin tocat.

Se aleg ardei grasi mari. Se spala si se sterg sau se lasa sa se usuce. Se coc pe o plita foarte bine incinsa, asezata direct pe flacara aragazului. Se intorc pe toate partile, pana se coc peste tot. Se pun intr-o cratita, se dau cu un praf de sare, se acopera si se lasa o jumatate de ora. Intre timp, se pregateste sosul de rosii si usturoi. Se toaca marunt usturoiul si se caleste in ulei de masline. Se adauga rosiile taiate cubulete si otetul balsamic, iar la final cimbrul. Cine doreste un sos mai picant poate adauga ardei iute fin tocat. Ardeii grasi se curata de coaja si seminte si se amesteca cu sosul de usturoi. Se pastreaza salata la rece o jumatate de ora, iar cand se serveste se presara cimbru si patrunjel verde fin tocat.