Intotdeauna aroma tocanitei de cartofi, imi aduce in fata imaginea bunicilor ( din pacate numai sunt printre noi:( ). E una dintre mancarurile care chiar imi ies si au aceeasi aroma ca atunci cand o savuram la masa bunicilor.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete, adaugandu-se apoi la amestecul de ceapa si carnati. Se asezoneaza de sare, piper, cimbru si marar, apoi se completeaza cu apa rece cat sa acopere cartofii, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Se serveste fierbinte cu salata de sezon. Pofta buna!