Marinada Puneti intr-un vas mai mare iaurtul/sana si adaugati boiaua dulce, rozmarinul, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si optional, boiaua iute, curry si nucsoara. Amestecati bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma si toate ingredientele sunt omogenizate. Intepati din loc in loc ciocanelele de pui ce au fost in prealabil curatate, spalate si zvantate. Puneti-le in marinada pregatita si amestecati bine, astfel incat ciocanelele sa fie unse de jur imprejur si acoperite cu marinada. Dati vasul la frigider pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de dimineata pana la ora pranzului. Cu cat lasati ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate. Legume Intre timp, pregatiti legumele. Curatati cartofii si morcovii de coaja si taiati-i felii mai groase, respectiv rondele. Daca folositi cartofi noi, mai mici, lasati-i intregi sau taiati-i in doua. Stropiti legumele cu putin ulei, amestecati, apoi condimentati-i cu sare, piper, boia, dupa gust si omogenizati bine. Puneti cartofii/legumele intr-o tava unsa cu unt. Asezati deasupra ciocanelele de pui si turnati uniform marinada ramasa. Presarati deasupra cubulete de unt. Dati la cuptorul incins, pentru cca 35-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si legumele sunt facute si frumos rumenite. Intoarceti ciocanelele de pui la jumatatea timpului cat stau la cuptor ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Serviti cat este cald, portionand in farfurie legume si ciocanele de pui. Dupa preferinta, alaturati o salata de sezon sau muraturi.

Marinada Puneti intr-un vas mai mare iaurtul/sana si adaugati boiaua dulce, rozmarinul, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si optional, boiaua iute, curry si nucsoara. Amestecati bine marinada pana cand iaurtul capata o culoare uniforma si toate ingredientele sunt omogenizate. Intepati din loc in loc ciocanelele de pui ce au fost in prealabil curatate, spalate si zvantate. Puneti-le in marinada pregatita si amestecati bine, astfel incat ciocanelele sa fie unse de jur imprejur si acoperite cu marinada. Dati vasul la frigider pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de dimineata pana la ora pranzului. Cu cat lasati ciocanelele de pui mai mult timp la marinat, cu atat acestea vor fi mai fragede si mai aromate. Legume Intre timp, pregatiti legumele. Curatati cartofii si morcovii de coaja si taiati-i felii mai groase, respectiv rondele. Daca folositi cartofi noi, mai mici, lasati-i intregi sau taiati-i in doua. Stropiti legumele cu putin ulei, amestecati, apoi condimentati-i cu sare, piper, boia, dupa gust si omogenizati bine. Puneti cartofii/legumele intr-o tava unsa cu unt. Asezati deasupra ciocanelele de pui si turnati uniform marinada ramasa. Presarati deasupra cubulete de unt. Dati la cuptorul incins, pentru cca 35-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si legumele sunt facute si frumos rumenite. Intoarceti ciocanelele de pui la jumatatea timpului cat stau la cuptor ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Serviti cat este cald, portionand in farfurie legume si ciocanele de pui. Dupa preferinta, alaturati o salata de sezon sau muraturi.