Puneti la dezghetat foile de placinta. Sirop Fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte. Umplutura Puneti la fiert orezul cu 1 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita). Adaugati nuca de cocos si laptele de soia cald/apa calda in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat. Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu. Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional. Lasati la racit. Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta si ungeti-o cu ulei. Optional, puteti sa presarati peste foaia unsa scortisoara pudra si zahar brun, fin macinat, dupa gust. Suprapuneti apoi inca o foaie si ungeti-o cu ulei. Taiati foaia in 4 bucati dreptunghiulare. Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura. Rulati dinspre partea cu orez formand un rulou. Repetati pana se epuizeaza foile de placinta si umplutura. Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei si pensulati rulourile pe deasupra cu ulei. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite. Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte sau ungeti-le cu sirop, cu ajutorul unei pensule, de mai multe ori. Optional, dupa ce au fost insiropate, puteti sa le presarati cu nuca de cocos. Lasati la racit in tava, apoi serviti, stropite cu sirop.

Puneti la dezghetat foile de placinta. Sirop Fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii. Dati deoparte. Umplutura Puneti la fiert orezul cu 1 cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita). Adaugati nuca de cocos si laptele de soia cald/apa calda in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat. Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu. Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional. Lasati la racit. Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta si ungeti-o cu ulei. Optional, puteti sa presarati peste foaia unsa scortisoara pudra si zahar brun, fin macinat, dupa gust. Suprapuneti apoi inca o foaie si ungeti-o cu ulei. Taiati foaia in 4 bucati dreptunghiulare. Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura. Rulati dinspre partea cu orez formand un rulou. Repetati pana se epuizeaza foile de placinta si umplutura. Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei si pensulati rulourile pe deasupra cu ulei. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite. Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte sau ungeti-le cu sirop, cu ajutorul unei pensule, de mai multe ori. Optional, dupa ce au fost insiropate, puteti sa le presarati cu nuca de cocos. Lasati la racit in tava, apoi serviti, stropite cu sirop. Foile de placinta, unse cu ulei si suprapuse, apoi unse din nou inainte de a fi date la cuptor, vor conferi produsului final un exterior crocant si auriu si interiorul moale si delicios care ispiteste orice pofticios.